Traktori, lato ja kaksi koiraa

Meistä

Tervetuloa kotisivuilleni! 

Koirat ovat kuuluneet aina elämääni. Jo päiväuniani vahti Ansku, kultaisennoutajan pentu, joka nukkui vaunujeni alla.  Anskusta kasvoikin ”koira-äiti”, joka oli aina siellä missä me lapsetkin pitäen meitä silmällä. Ansku eli terveen elämän jättäen jälkeensä yhteensä huimat 35pentua. Myöhemmin meillä on ollut noutajien lisäksi leonberginkoiria ja nyt rhodesiankoiria. 

Rhodet olivat viimein se rotu, joka vei minut mennessään. Tästä kertoo myös se, että ehdin käydä kasvattajan peruskurssin kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla en hakenut määräaikaan mennessä kennelnimeä ja kurssien välillä vaihtui koirarotukin. Uskon että näin sen kuuluikin mennä! 

Kennelini sijaitsee Varsinais-Suomessa, Loimaalla. Meillä on myös maatila Kanta-Hämeen puolella Ypäjällä. Siellä on paljon metsää ja peltoa, jossa koirien ulkoilutus ja koulutus on helppoa. Perheeseeni kuuluu myös 2-vuotias Sylvi, joka on minun oma pentuni ja tietenkin aviomies Sulo.

Rhodesiankoiran rotumääritelmässä lukee turkin kohdalla: vehnänväri vaaleasta punaiseen. Tästä sain ajatuksen kennelnimelle “Werdanas”,  joka on vanhan vehnälajikkeen nimi. Nimessä siis yhdistyy elämä maatilalla ja koiraharrastus. 

Tähän mennessä minulla on ollut kaksi rhodesiankoira-pentuetta Werdanas-nimellä. Ensimmäinen pentue syntyi vuonna 2021 ja toinen 2023. Pyrin kasvattamaan mahdollisimman monipuolisia, terveitä ja rotumääritelmän mukaisia koiria — unohtamatta sitä ehdottomasti tärkeintä koiranvirkaa, eli ystävää ja lenkkikaveria.

Toivottavasti viihdyt kotisivuillani ja ota rohkeasti yhteyttä jos rotu herättää mielenkiintosi!

Perhe ja kaksi rhodesinakoiraa

KENNEL WERDANAS

Rhodesiankoirien kasvattaja vuodesta 2021

Suomen Kennelliiton jäsen

Maija Metsomäki

+358509171677

Maija M.